Antena 3 CNN Actualitate Se dau 2500 de lei de la stat! Cine sunt românii care pot beneficia de acest stimulent

Se dau 2500 de lei de la stat! Cine sunt românii care pot beneficia de acest stimulent

Zeci de mii de angajați au primit stimulentul de risc pentru că au tratat pacienții infectați cu coronavirus în luna mai, a anunțat Ministerul Sănătății. Suma totală alocată stimulentelor se ridică la 81.5 milioane de lei

Se dau 2500 de lei de la stat! Cine sunt românii care pot beneficia de acest stimulent
Sursa foto: Pixabay
17 Iun 2020   •   14:52

„Astfel, pentru luna mai 2020, un număr de 13.969 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, IML, asistenți comunitari, dar și rezidenți implicați direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut. Pentru aceștia, Ministerul Sănătății a alocat, de la bugetul de stat, fonduri în valoare de aproximativ 35 milioane lei. Aceste sume vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene”, a anunțat Ministerul Sănătății. 

În total 46.565 angajați din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc pentru cu au tratat pacienții infectați cu coronavirus. 

Dintre acestea, 32.596 persoane din cadrul sistemului medical, angajați în spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Sumele alocate de către CNAS au o valoare totală de 81,5 milioane de lei și vor fi recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

„Precizăm că liste cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite și asumate de managementul unităților și instituțiilor sanitare, conform legislației în vigoare”, a precizat sursa citată. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: stimulent
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close