Antena 3 CNN Actualitate Se împlinesc 154 de ani de la Unirea Principatelor. Iaşiul şi-a îmbrăcat straiele de sărbătoare. Cine va fi marele absent al evenimentului

Se împlinesc 154 de ani de la Unirea Principatelor. Iaşiul şi-a îmbrăcat straiele de sărbătoare. Cine va fi marele absent al evenimentului

Se împlinesc 154 de ani de la Unirea Principatelor. Iaşiul şi-a îmbrăcat straiele de sărbătoare. Cine va fi marele absent al evenimentului
de O.P.    |    24 Ian 2013   •   06:53
Astăzi se împlinesc 154 de ani de când Moldova s-a unit cu Ţara Românească. Unirea Principatelor va fi sărbătorită cu mult fast în Piaţa Unirii din Iaşi, acolo unde sunt aşteptaţi mii de oameni, ca în fiecare an.

Marele absent va fi şi anul acesta preşedintele Traian Băsescu. Vor veni, în schimb, liderii USL şi mai mulţi membri ai Guvernului.

Piaţa Unirii din Iaşi a fost pregătită de sărbătoare. Mai multe steaguri imense au fost amplasate pe clădirile cele mai mari din centru oraşului, acolo unde va avea loc manifestaţia.



Angajatii de la spatii verzi din cadrul primariei s-au ocupat de ultimele pregatiri: au reparat bordurile deteriorate si s-au urcat la cativa metri inaltime sa lustruiasca statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Iesenii care au trecut prin Piata Unirii au admirat de la distanţă desfăşurarea de forţe.

Nici in acest an, Traian Basescu nu va participa la manifestaţia de la Iasi, dupa ce in urma cu doi ani a fost huiduit de iesenii veniti la parade.






×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close