Antena 3 CNN Actualitate Se prefigurează o criză fără precedent în energie. Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis. Ministrul Energiei, o nouă rundă de negocieri

Se prefigurează o criză fără precedent în energie. Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis. Ministrul Energiei, o nouă rundă de negocieri

Se prefigurează o criză fără precedent în energie. Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis. Ministrul Energiei, o nouă rundă de negocieri
17 Ian 2019   •   09:40

Update: Ministrul Energiei, Anton Anton, şi secretarul de stat Doru Vişan vor avea, joi, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), ca urmare a reluării grevei in carierele CEO, a anunţat ministerul. În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari a fost închisă pe fondul reducerii rezervelor de cărbune.

”Ministrul Energiei Anton Anton impreuna cu Secretarul de Stat Doru Visan vor avea in cursul zilei de astazi, 17 ian 2019, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei in carierele CEO. Discutiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Targu Jiu”, se arată în comunicatul ministerului.

Știrea inițială

Un grup de producţie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit, în cursul nopții de miercuri spre joi. Și celelalte două urmează să fie oprite în cursul acestei dimineți.

Stocurile de cărbune sunt aproape epuizate şi, dacă minerii care sunt în grevă de șase zile nu reîncep munca, întreaga activitate a  CE Oltenia poate fi blocată.

O zi în care nu funcționează grupurile energetice înseamnă o pierdere de 15 milioane de lei pentru companie.

Sunt circa 7.000 de mineri care au aderat la greva generală, grevă care a fost declarată nelegală de Tribunalul Gorj. Aceștia au refuzat să reia lucrul, chiar dacă au primit promisiuni că salariile vor fi mărite cu până la 24%. 

Potrivit lui Manu Tomescu, lider sindical CE Oltenia, la această oră există sute de mineri care sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

×
Subiecte în articol: rovinari grevă mineri
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close