Antena 3 CNN Actualitate Se pregătește un denunț la DNA pe numele premierului Florin Cîțu

Se pregătește un denunț la DNA pe numele premierului Florin Cîțu

Comunitatea Declic a anunțat că va depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Se pregătește un denunț la DNA pe numele premierului Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    22 Iul 2021   •   21:51

Decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

Potrivit Declic, denunțul va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție, iar costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

”Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

Faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului, au mai transmis reprezentanții comunității Declic într-un comunicat.

Între timp, Mioara Costin a înaintat o cerere de a fi eliberată din funcţia de consilier de stat pe probleme de comunicare de către premierul Florin Cîţu. Detalii: AICI.

Confruntat cu situaţia, premierul Florin Cîţu a recunoscut că astfel de practici, de a folosi resursele Guvernului, adică ale statului, într-o campanie politică nu este corectă şi nu pot fi tolerate.

„Eu nu tolerez așa ceva, dacă se dovedește veridic. (...) V-am spus că nu tolerez un asemena comportament, dar cine spune că e un document real trebuie să demonstreze", a afirmat premierul la insistențele jurnaliștilor.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor!
x close