Antena 3 Actualitate Secretarul de stat în M.A.I. reclamă posibile cazuri de hărţuire sexuală şi la Centrul Chinologic de la Sibiu

Secretarul de stat în M.A.I. reclamă posibile cazuri de hărţuire sexuală şi la Centrul Chinologic de la Sibiu

10 Ian 2013   •   14:23
Secretarul de stat în M.A.I. reclamă posibile cazuri de hărţuire sexuală şi la Centrul Chinologic de la Sibiu
Sursa foto: Foto: mid-day.com

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Anghel Andreescu a declarat, joi, referitor la scandalurile din Poliţie, că sunt indicii că ar fi probleme şi la Centrul Chinologic de la Sibiu, iar un şef serviciu de la Şcoala de Subofiţeri Slatina ar fi acuzat de o fostă subalternă că o hărţuia sexual, informează Mediafax.

Şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, secretarul de stat Anghel Andreescu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că s-au declanşat verificări care privesc climatul organizaţional la Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmerie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
   
Andreescu a precizat că pentru aceste verificări au fost detaşaţi toţi psihologii ministerului şi peste o sută de sociologi din cadrul instituţiei.
   
Referitor la scandalurile din ultima vreme, Anghel Andreescu a spus că există indicii că ar fi probleme şi la Centrul Chinologic de la Sibiu.
   
Totodată, Andreescu a menţionat că un şef serviciu de la Şcoala de subofiţeri de la Slatina, Gheorghe Junoiu, acuzat de o fostă subalternă că o hărţuia sexual pe vremea când aceasta lucra la blocul alimentar, a fost mutat la o altă unitate până la finalizarea cercetărilor.
   
Secretarul der stat din MAI a menţionat că anchetele de la IPJ Olt şi Ilfov continuă şi, în funcţie de rezultate, vor fi dispuse măsuri în consecinţă.
   
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi, că în cazul controalelor declanşate la toate inspectoratele de poliţie din ţară este urmărită partea care se vede mai puţin şi care ţine de comportament.
   
"Să terminăm odată, trebuie să rupem pisica! Înţeleg că vor mai fi nişte probleme pe la Ilfov, pe la Sibiu, dar nu ştiu încă, aşteptăm rezultatele verificărilor", a spus ministrul Radu Stroe, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne.
   
Controalele dispuse de ministrul Stroe vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.
   


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close