Antena 3 CNN Actualitate Secretarul general Virgil Găman și secretarul de stat Nagy Peter Tamas, arestați preventiv

Secretarul general Virgil Găman și secretarul de stat Nagy Peter Tamas, arestați preventiv

Secretarul general Virgil Găman și secretarul de stat Nagy Peter Tamas, arestați preventiv
09 Ian 2015   •   19:52

Secretarul general în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Virgil Găman și secretarul de stat în MADR la data faptelor Nagy Peter Tamas au fost arestați preventiv vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Ei sunt acuzați de luare de mită, instigare la uz de fals, la fals în înscrisuri sub semnătură privată și la spălare de bani, informează AGERPRES.
Alături de cei doi au fost arestați preventiv și administratorii unor societăți comerciale, Claudiu Vasilescu și Zoltan Jozsef Haller, pentru complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani. Decizia poate fi contestată de cei patru la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

DNA susține că, în octombrie 2014, cu ocazia organizării unor evenimente agricole, Virgil Găman și Nagy Peter Tamas, în contextul îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile lor de serviciu, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.

La 11 decembrie 2014, cei doi au primit prin intermediul firmelor administrate de Vasilescu, Haller și o altă persoană suma totală de aproape 177.000 lei, din care peste 64.000 lei i-au revenit lui Nagy, iar restul lui Găman.

"Pentru a ascunde adevărata natură a dispoziției și circulației banilor, inculpații Găman și Nagy i-au determinat pe administratorii firmelor respective să întocmească, în fals, mai multe contracte de prestări servicii către firma organizatoare", se mai spune în comunicat.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close