Antena 3 CNN Actualitate Secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi la standarde internaţionale, la Spitalul Marie Curie

Secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi la standarde internaţionale, la Spitalul Marie Curie

Secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi la standarde internaţionale, la Spitalul Marie Curie
26 Noi 2013   •   19:05

Cea mai modernă secţie de terapie intensivă pentru nou născuţi din sud-estul Europei a fost deschisă la Spitalul Marie Curie din Capitală. O investiţie de peste două milioane de euro care va asigura de astăzi asistenţă medicală de top pentru 27 de pacienţi în stare critică.

Sunt 27 de încăperi individuale pentru pacienţi, dotate cu tehnologie de ultimă generaţie. Spitalul dispune de un serviciul de telemedicină prin care doctorii îşi pot supraveghea pacienţii de pe tablete sau telefon.

Astfel, secţia şi-a dublat numărul de paturi. În plus, părintele poate să stea alături de copil atât timp cât îşi doreşte, chiar şi în timpul tratamentelor.

"Am reuşit să donăm 1,3 milioane de euro, aceasta este contribuţia fundaţiei noastre adusă proiectului şi asociaţiei Inima Copiilor. Sper că vor reuşi să strângă şi mai mulţi bani, deoarece această cauză merită efortul. Este o realizare extraordinară, care mă face mândru", a spus INAKI BEROETTA, CEO Vodafone România.

Modelul a fost împrumutat de la secţia americană din Spitalul Universitar Iowa City.  Costurile modernizării s-au ridicat la 1.400.000 de euro, la care s-au adăugat donaţii de peste 700 de mii de euro.

×
Subiecte în articol: spitalul marie curie
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close