Antena 3 CNN Actualitate Securitate la cel mai înalt nivel în timpul vizitei lui Zelenski în România

Securitate la cel mai înalt nivel în timpul vizitei lui Zelenski în România

Vizita preşedintelui ucrainean a însemnat şi securitate la cel mai înalt nivel. Sute de forţe de ordine au fost implicate şi au pus la punct întregul traseu a lui Volodimir Zelenski astfel încât să nu existe incidente de securitate.

de Corina Matlinschi    |    11 Oct 2023   •   12:44

Vizita preşedintelui a cărui ţară se află în război a însemnat securitate de grad zero în România. Toate structurile Ministerului de Interne, Seriviului Român de Informaţii, Ministerului Apărării, Serviciului de Protecţie şi Pază au fost implicate astfel încât să nu existe nici un fel de pericol pentru Zelenski şi pentru ţara noastră.

Locul unde a aterizat, mijlocul de transport, traseul preşedintelui ucrainean au fost ţinute la secret până la ajungerea lui în ţară. Preşedintele Ucrainei a fost însoţit de o coloană oficială de 19 maşini, iar drumul şi toate marile intersecţii au fost îndeaproape securizate şi monitorizate de rutieră şi Brigada Antitero.

În fiecare locaţie în care a fost Zelenski au luat măsuri de securitate la cel mai înalt nivel. În parcul Carol, spre exemplu, unde preşedintele ucrainean a depus coroane de flori a fost verificat fiecare centimetru inclusiv cu echipe pirotehnice. au fost puse dispozitive de bruiaj a comunicaţiilor şi nu au lipsit lunetiştii care au stat chiar pe monumentul ostaşului necunoscut.

Şi spaţiul aerian al României a fost supravegheat pe tot parcursul vizitei. Avioane militare şi de alimentare au survolat deasupra Dobrogei şi a graniţei de est a ţării noastre.

Potrivit Boarding Pass, atât la venire cât şi la plecare, au fost impuse restricții de zbor în spațiul aerian din zona aeroporturilor Otopeni și Băneasa. Timp de aproximativ o oră, zborurile operate în principal cu avioane mici, nu au avut permisiune să zboare în zona celor două aeroporturi bucureștene.

În plus, Volodimir Zelenski a avut alături Brigada Prezidențială, oameni ai unui serviciu de intelligence din armata ucraineană, însărcinaţi cu securitatea președintelui.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close