Antena 3 CNN Actualitate Securiştii care au lucrat cu Băsescu înainte de ’89, colaboratori politici ai acestuia după 2004

Securiştii care au lucrat cu Băsescu înainte de ’89, colaboratori politici ai acestuia după 2004

Securiştii care au lucrat cu Băsescu înainte de ’89, colaboratori politici ai acestuia după 2004
22 Mai 2019   •   08:27

Toţi foştii agenţi şi ofiţerii de securitate care ar putea să elucideze trecutul de colaborator al lui Traian Băsescu, posesorul numelui de cod “Petrov”, au primit, după Revoluţie, dar cu precădere în timpul mandatelor de preşedinte, diverse funcţii şi poziţii importante. Aceasta este concluzia pe care o trage istoricul Marius Oprea, în cadrul unei analize scrise pentru “Observatorul Cultural”. Iar lucrurile nu se opresc aici. Chiar un actual membru al CNSAS, numit de PNL, este un apropiat al lui Traian Băsescu şi fost partener de afaceri al unuia dintre ofiţerii de securitate cu care Băsescu a interacţionat pe vremea când era reprezentant al NAVROM, la Anveres. Ia, un alt personaj din aceeaşi zonă a serviciilor comuniste s-a intersectat, în zona afacerilor, cu celebrul doctor Mohammad Yassin, cel pe care Băsescu l-a numit “posesorul cinstit” al averii lui Omar Hayssam.

Mâine se împlinesc două săptămâni de când Colegiul CNSAS a anunţat că urma să înainteze Curţii de Apel Bucureşti o acţiune pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii a lui Taian Băsescu, candidat din partea PMP la alegerile europarlamentare. Numai că la respectiva instanţă nu există înregistrat, în acest moment, nici un dosar având acest obiect.

Detalii, pe jurnalul.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close