Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial: Faţa urâtă a justiţiei. Vieţi distruse, niciun vinovat

Secvenţial: Faţa urâtă a justiţiei. Vieţi distruse, niciun vinovat

Secvenţial: Faţa urâtă a justiţiei. Vieţi distruse, niciun vinovat
28 Iun 2015   •   17:46

Adrian Ursu a prezentat, duminică, la "Secvenţial", faţa urâtă a justiţiei. Ocazional, adevărata misiune a acesteia este uitată. Şi atunci oamenii au de suferit, nevinovaţi fiind. Pe această temă au discutat invitaţii săi, Răzvan Savaliuc şi Daniel Beja.

Cazul "Ţundrea" este considerat cea mai mare eroare a justiţiei din România. Marcel Ţundrea a stat 12 ani în închisoare, înainte ca justiţia să reparte eroare. A stat închis pentru o crimă pe care nu a comis-o şi abia după mai bine de un deceniu de detenţie a fost identificat adevăratul criminal.

Aceste lucruri puteau fi evitate, dacă procurorul de caz de la momentul respectiv, Ion Diaconescu, nu ar fi dorit cu orice preţ condamnarea lui Ţundrea. Rechizitoriul întocmit de Diaconescu a fost verificat ulterior de procurorii Remus Budăi şi Marius Iacob, care au descoperit dovezi clare că Ion Diaconescu a comis abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Dar era deja tardiv, fapta se prescrise.

Ion Diaconescu, acum avocat, retras la pensie, nu îşi reproşează nimic în cazul Ţundrea. Consideră că are conştiinţa împăcată.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close