Antena 3 CNN Actualitate Ședință privind evaluarea situației economice. Cîțu, Orban și Isărescu, chemați la Cotroceni

Ședință privind evaluarea situației economice. Cîțu, Orban și Isărescu, chemați la Cotroceni

Ședință de urgență la Palatul Cotroceni. În plină criză economică, Klaus Iohannis i-a chemat pe guvernatorul BNR, pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ședință privind evaluarea situației economice. Cîțu, Orban și Isărescu, chemați la Cotroceni
Sursa foto: Facebook
08 Mai 2020   •   09:35

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea vineri, 8 mai, ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind evaluarea situației economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, declara, miercuri, că „este o presiune mare pe finanțare în România”.

„Toată lumea se uită la noi și ne spune că sunt costuri foarte mari în buget. Doar anul acesta pensiile înseamnă o suplimentare de 5 miliarde lei. Băncile sau cei care ne finanțează ne pun o primă de risc: „E adevărat că voi sunteți un Guvern responsabil, dar cu cât crești cheltuielile mai mult, probabilitatea să aveți probleme în viitor e mai mare și atunci vrem să vedem responsabilitate”, a afirmat Cîțu.

„De aceea o să prezint Guvernului câteva scenarii în care arăt și ce se poate face, cât se pot crește și care sunt riscurile aferente. Toată lumea trebuie să știe care sunt riscurile și ce poate să se întâmple cu economia în perioada următoare dacă luăm o anumită decizie.”, a menționat ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close