Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa CSAT, convocată de Băsescu în perioada în care Ponta are pregătite întâlniri cu premierii mai multor state

Şedinţa CSAT, convocată de Băsescu în perioada în care Ponta are pregătite întâlniri cu premierii mai multor state

Şedinţa CSAT, convocată de Băsescu în perioada în care Ponta are pregătite întâlniri cu premierii mai multor state
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2013   •   18:23

Membrii CSAT se reunesc, marţi, la Palatul Cotroceni, în şedinţă, potrivit programului anunţat, luni seară, de Preşedinţie, pe ordinea de zi fiind propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, este precizat într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şedinţa CSAT convocată de către preşedintele Traian Băsescu este programată la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est.

Preşedintele îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, iar primul-ministru pe cea de vicepreşedinte al Consiliului. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională.

Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este numit de Preşedintele României şi are rang de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Şedinţa CSAT a fost convocată în contextul în care premierul chinez, Li Keqiang, şi omologi din 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, 1.000 de reprezentanţi ai unor companii private şi de stat se reunesc, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta, negocia şi încheia contracte importante, sub supravhegerea atentă a Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: CSAT sedinta CSAT Victor Ponta
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close