Antena 3 CNN Actualitate Ședință de Guvern cu scandal. De ce nu a fost adoptat proiectul de buget pe 2017

Ședință de Guvern cu scandal. De ce nu a fost adoptat proiectul de buget pe 2017

Ședință de Guvern cu scandal. De ce nu a fost adoptat proiectul de buget pe 2017
27 Ian 2017   •   16:21

UPDATE 17:25: Ședința de Guvern a început cu o întârziere de patru ore și jumătate. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis, vineri, și că a "sperat" că lucrurile se vor rezolva. 

"Am avut o discuție astăzi cu domnul președinte, am sperat la un parcurs, așa cum a fost parcursul anul trecut. Anul trecut, la 9 decembrie, s-a adoptat proiectul legii bugetului, s-a trimis la Parlament și în 10 decembrie a fost  CSAT pentru aviz. Am sperat. Vă anunț că ședința CSAT va fi marți, la ora 12:30, înțeleg că a fost un anunț public, drept urmare, am informat conducerile celor două camere ale Parlamentului că imediat după CSAT vom avea o ședință de Guvern pentru aprobarea legii. Aceasta este desfășurarea pe care o vom avea zilele următoare. Așa că toate celelalte puncte de pe ordinea de zi rămân valabile. Iar proiectul de buget va fi discutat marți, după ședința CSAT. Și imediat, pentru că ne dorim cu toții, cred, să avem un buget pentru România cât mai rapid adoptat de Parlament", a explicat Sorin Grindeanu.

----------------------------

UPDATE 17:10 - Ședința CSAT în care va fi dat avizul pentru proiectul de buget a fost programată pentru marți, la ora 12:30. Guvernul a așteptat mai bine de patru ore pentru un răspuns oficial de la Palatul Cotroceni.

Soarta proiectului de buget va fi decisă săptămâna viitoare.

----------------------------

Şedinţa de Guvern în care va fi adoptat proiectul de buget pe 2017 trebuia să înceapă la ora 13.00, dar a fost amânată. După trei ore, şedinţa nu a început încă, iar motivul s-ar afla la Cotroceni.

Guvernul Grindeanu aşteaptă un aviz din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe proiectul de buget.

Din CSAT fac parte şi 7 miniştri, dar preşedintele Iohannis este şeful Consiliului. Deciziile CSAT se iau prin consens.

Joi, preşedintele Iohannis i-a trimis o scrisoare premierului Grindeanu, în care îşi exprima nemulţumirea cu privire la reducerea bugetelor serviciilor de informaţii şi cu majorarea insuficientă a bugetului Apărării.

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close