Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa Plenului CSM pentru alegerea vicepreşedintelui, stabilită pentru miercuri

Şedinţa Plenului CSM pentru alegerea vicepreşedintelui, stabilită pentru miercuri

Şedinţa Plenului CSM pentru alegerea vicepreşedintelui, stabilită pentru miercuri
Sursa foto: Foto: membricsm.ro
de S.T.    |    22 Ian 2013   •   18:58
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii este convocat pentru miercuri, pe ordinea de zi figurând alegerea vicepreşedintelui CSM, dar şi un punct de vedere al Direcţiei Legislaţie prin care e respinsă o solicitare a UNJR referitoare la suspiciunile privind votul pentru alegerea preşedintelui CSM.
   
Pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM şi-au depus candidaturile, în 4 ianuarie, Alina Ghica şi Cristi Danileţ, împotriva lor adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi judecătorii declanşând proceduri de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii.
   
Marţi, după ce premierul Victor Ponta a avut discuţii cu membrii Secţiei de procurori a CSM, Oana Schmidt Hăineală a fost întrebată de jurnalişti ce se va întâmpla cu procedura alegerii vicepreşedintelui Consiliului în condiţiile în care ambii candidaţi sunt contestaţi de instanţele care i-au ales membri în forul magistraţilor.
  
"O să vedem exact dacă ziua de mâine va aduce sau nu alte candidaturi. O să vedem", a răspuns presei procurorul Oana Schmidt Hăineală, desemnată preşedinte al CSM în urma alegerilor din 4 ianuarie.
  
Referitor la revocarea din CSM a Alinei Ghica şi a lui Cristi Danileţ, decisă de adunările generale ale judecătorilor, preşedintele CSM a spus: "Nu pot intra la acest moment în astfel de discuţii. În momentul în care vom avea o poziţie adoptată de Plen, atunci o să pot să v-o prezint. La momentul ăsta ne raportăm numai la textul de lege", informează Mediafax.
    
Un număr de 13 curţi de apel au decis revocarea din CSM a judecătoarei Alina Ghica, şi peste 90 de judecătorii în ceea ce îl priveşte pe Cristi Danileţ.

×
Subiecte în articol: Alina Ghica sedinta
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close