Antena 3 Actualitate Sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti, pe lista clădirilor revendicate pentru retrocedare

Sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti, pe lista clădirilor revendicate pentru retrocedare

12 Apr 2013   •   13:44
Sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti, pe lista clădirilor revendicate pentru retrocedare
Sursa foto: Foto: unibuc.ro
Sediul Facultaţii de Limbi Străine din Bucureşti, cel al Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, al Liceului Dinu Lipatti din Bucureşti şi al Liceului de Artă Nicolae Toniza din Bucureşti se află pe lista clădirilor revendicate pentru retrocedare de către foştii proprietari, informează Mediafax.

Listă clădirilor cerute la retrocedare mai include Colegiul Naţional Mircea cel Batrân din Râmnicu-Vâlcea, Seminarul Teologic din Curtea de Argeş, Universitatea 1 Decembrie 1919 din Alba-Iulia şi Colegiul Naţional Silvania din Zalău.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru un proiect de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate. Documentul prevede, printre altele, că destinaţia anumitor imobile retrocedate, precum cele în care funcţionează şcoli şi spitale, va putea fi menţinută doar pentru o perioadă de zece ani.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close