Antena 3 CNN Actualitate Şefii IPJ Ilfov, cercetaţi în Consiliul de Disciplină. Autorităţile au finalizat ancheta în cazul uciderii studentei japoneze

Şefii IPJ Ilfov, cercetaţi în Consiliul de Disciplină. Autorităţile au finalizat ancheta în cazul uciderii studentei japoneze

Şefii IPJ Ilfov, cercetaţi în Consiliul de Disciplină. Autorităţile au finalizat ancheta în cazul uciderii studentei japoneze
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Dec 2012   •   09:41

Corpul de control al ministerului de Interne a finalizat ancheta la IPJ Ilfov. Şeful Poliţiei Ilfov şi cei doi adjuncţi ai acestuia vor fi cercetaţi în Consiliul Superior de Disciplină al Poliţiei Române. Controlul a fost cerut după uciderea studentei japoneze.

"Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a luat act de finalizarea cercetării prealabile a membrilor conducerii I.P.J. Ilfov - inspectorul şef şi cei doi adjuncţi - şi a dispus sesizarea Consiliului Superior de Disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR )", se arată într-un comunicat de presă de marţi al MAI, prezentat de Mediafax.

O comisie formată din ofiţeri ai Corpului de control a făcut verificări, în perioada 3- 21 septembrie, la IPJ Ilfov şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti.

Şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, adjuncţii săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, alţi şase ofiţeri din conducerea IPJ, precum şi membri ai conducerii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti au fost cercetaţi prealabil în urma anchetei Corpului de control al MAI.

Alţi 14 ofiţeri au fost atunci atenţionaţi, iar în cazul a doi ofiţeri şi a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, arăta atunci Ministerului Administraţiei şi Internelor.
   
Controlul a vizat evaluarea managementului în cazul prevenirii criminalităţii stradale, în special infracţiunile comise cu violenţă

Situaţia de la Ilfov a intrat în atenţia conducerii MAI la scurt timp după moartea japonezei Yurika Masuno, când s-a constatat că Vlad Nicolae se face vinovat şi de alte două crime şi tâlhării, la care se mai adăuga şi molestarea sexuală a unor femei în vârstă, fiind lăsat în libertate atât din indiferenţa poliţiştilor, cât şi a procurorilor ilfoveni.

Tânăra  japoneză a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri de lângă Bucureşti, unde a fost tâlhărită şi ucisă.












×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close