Antena 3 CNN Actualitate Seful CNAS - schimbat "din motive profesionale"

Seful CNAS - schimbat "din motive profesionale"

Seful CNAS - schimbat "din motive profesionale"
26 Feb 2007   •   17:07

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a participat pentru prima dată la şedinţa Consiliului de administraţie CNAS. El a criticat dur modul în care se cheltuiesc banii şi organizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, justificând schimbarea preşedintelui acesteia prin motive de ordin profesional şi nu politic. Tăriceanu a precizat că a avut parte de reproşuri din partea liberalilor, care l-au acuzat la Biroul Permanent al partidului că acest post aparţine partidului şi, în consecinţă, ar trebui pus la conducere un liberal. ?Mi se pare mai importantă problema cetăţeanului, a bolnavului, iar abia pe planul doi pun problema politică a colegilor care doresc funcţii?, a precizat preşedintele PNL.

Implementarea sistemului informatic ? o problemă
Tăriceanu a atras atenţia că bugetul pentru Sănătate este un ?record absolut? de la Revoluţie încoace, însă nu se văd rezultatele. Una dintre deciziile luate în şedinţa de astăzi a fost accelerarea procesului de implementare a sistemului informatic. Din 2000 se lucrează la acest lucru, timp în care nu s-a făcut nimic pentru că nu s-a dorit asta, a declarat premierul. În consecinţă, s-a stabilit ?să se dea un termen limită firmei care se ocupă de implementarea sistemului informatic şi dacă până la 1 septembrie 2007 nu va fi gata, vom anula contractul?.

În acelaşi timp va fi angajată şi o firmă de audit, se va relua problema licitaţiilor la medicamente ? procedură care nu a mai fost reluată din 2003 ? şi se vor urgenta procedurile privind eliberarea cardurilor de sănătate.

Premierul Tăriceanu a făcut şi un apel către viitoarea conducere a CNAS privitor la dezvoltarea unei bune relaţii de colaborare cu Ministerul Sănătăţii. ?Dacă între minister şi CNAS nu va exista o bună colaborare, atunci sunt convins că lucrurile nu vor putea funcţiona. I-am cerut preşedintelui Casei să acorde toată atenţia ministerului?, a încheiat Tăriceanu.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are de luni un nou preşedinte, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat din funcţie pe Cristian Vlădescu. Locul acestuia a fost luat de Vasile Ciurchea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close