Antena 3 CNN Actualitate Şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii, convocaţi la Guvern pentru discuţii pe tema internărilor în spitale

Şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii, convocaţi la Guvern pentru discuţii pe tema internărilor în spitale

Şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii, convocaţi la Guvern pentru discuţii pe tema internărilor în spitale
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Mai 2011   •   13:49
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a fost chemat la Palatul Victoria, pentru a purta o discuţie cu premierul Emil Boc pe tema proiectului care stabileşte noi condiţii de internări în spitale. La discuţii participă şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Ministerul Sãnãtãţii nu este de acord cu criteriile de internare în spitale, printre care pierderea subitã a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale sau febrã mare. Ministrul Cseke Attila consideră cã propunerile CNAS sunt subiective, nu sunt realiste şi sunt imposibil de aplicat.

Casa Naţională de Sănătate pregăteşte un set ce criterii în baza cărora vor fi restricţionate drastic internările. Printre acestea se numără pierderea subită a cunoştinţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

Potrivit aceluiaşi proiect CNAS, vor putea fi internaţi bolnavii cu febră persistentă de cel puţin cinci zile (trei zile cu temperatură de peste 38 de
grade Celsius , cei cu sângerare abundentă (hemoragie continuă cu orice localizare, care nu se poate trata în Departamentul de urgenţă) şi orice caz în care există suspiciune de sângerare internă.


×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close