Antena 3 CNN Actualitate Șeful Interpol Costa Rica, precizări de ultimă oră: Udrea este extrădabilă, deși are un copil acolo

Șeful Interpol Costa Rica, precizări de ultimă oră: Udrea este extrădabilă, deși are un copil acolo

Șeful Interpol Costa Rica, precizări de ultimă oră: Udrea este extrădabilă, deși are un copil acolo
04 Oct 2018   •   22:24

Magistrații din Costa Rica au decis, joi, ca Elena Udrea și Alina Bica să primească mandate de arestare preventivă.

Șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a anunțat, într-o conferință de presă, că Alina Bica și Elena Udrea au fost arestate pentru două luni.

Cele două au la dispoziție căi legale de a ataca decizia.

Șeful Interpol a declarat că Elena Udrea este extrădabilă, copilul nefiind un obstacol, deoarece, chiar dacă este cetățean costarican, tatăl său este român.

„Faptul că (Elena Udrea – n.r.) are şi un copil nu este un obstacol pentru a duce la capăt procedura de extrădare, cel puțin nu în acest moment”, a șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, în conferința de presă.

Şeful biroului Interpol Costa Rica a precizat totodată că "la final de august, început de septembrie" un judecător costarican a validat mandatul internaţional de arestare iar în perioada care a urmat până la reţinere s-a realizat o supraveghere tipică pentru aceste cazuri, potrivit Agerpres.

Potrivit site-ului semanariouniversidad.com, care citează biroul de presă al Ministerului de Justiţie din Costa Rica, în cazul Elenei Udrea o asistentă socială i-a explicat acesteia posibilitatea de a fi mutată într-un sector pentru mamă şi copil, pentru a putea fi cu bebeluşul său, însă, pentru moment, aceasta nu a indicat dacă va solicita acest transfer.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute miercuri seara de Interpol în Costa Rica, în zona Sabana Oeste.

Cele două, care erau căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă, la câteva ore una după cealaltă.

Cele două femei au fost plasate în custodie judiciară în San Jose, anunță Organismului Judiciar de Investigație din Costa Rica.

Avocatul Elenei Udrea a afirmat, joi, la Antena 3 că șansele ca fostul ministru PDL al Dezvoltării să fie extrădat în România sunt foarte mici.

"Este o problemă de traducere. Din punctul meu de vedere, ambele au statut temporar de refugiat pe perioada de un an de zile şi se află în discuţia autorităţilor din Costa Rica cererea lor de a obţine statutul permanent de refugiat în Costa Rica. Statutul temporar ar trebui să expire în februarie anul viitor", a declarat Veronel Rădulescu, la Antena 3.

"Din punctul meu de vedere, şansa este minimă, acaestă soluţie a extrădării. Ideea este că ar fi şi nedrept să separi un copil de doar 10 zile de mama sa. Orice stat va ţine cont de acest aspect", a mai declarat acesta.

Veronel Rădulescu a precizat că fetiţa Elenei Udrea a rămas la locuinţa acesteia din Costa Rica şi se află în îngrijirea mamei fostului ministru şi a lui Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea.

 

 

×
Subiecte în articol: Alina Bica Elena Udrea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close