Antena 3 CNN Actualitate Senatul apără Antena 3. Călin Popescu Tăriceanu: Îi cer premierului să dea explicații

Senatul apără Antena 3. Călin Popescu Tăriceanu: Îi cer premierului să dea explicații

Senatul apără Antena 3. Călin Popescu Tăriceanu: Îi cer premierului să dea explicații
16 Feb 2016   •   10:48
Președintele Senatului cheamă partidele la solidaritate în fața pericolului anulării statului de drept și a libertății presei. Călin Popescu Tăriceanu îi solicită premierului Dacian Cioloș să vină în fața Senatului pentru a oferi explicații privind evacuarea Antena 3.

Senatorii au votat în favoarea chemării premierului în fața Senatului: 70 de voturi „pentru”, 3 abțineri și numai două voturi „împotrivă”.

Președintele Senatului: Descinderea brutală de la Antena 3, suprimare a libertății presei


„În ciuda diferențelor inerente, apărarea valorilor democratice și a statului de drept ar trebui să fie obiective ale tuturor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în fața senatorilor. 

„Descinderea brutală și supranumerică organizată de ANAF, ieri, la sediul unei televiziuni, cu controlul abuziv al identității persoanelor aflate în sediu, de la care cred nu au lipsit decât folosirea gazelor lacrimogene, ajunge să fie expresia ultimă a derapajelor permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă”, a apreciat Călin Popescu Tăriceanu.

Ce s-a intâmplat ieri la o televiziune liberă din România nu este o acțiune de recuperare a creanțelor, legea trebuie să fie respectată de toată lumea, este o încercare vădită, brutală, anormală, de suprimare a libertății de exprimare a presei”, a adăugat președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că „în fața acestei situații de excepție se impune o atitudine pe măsură din partea Parlamentului”.

„În baza articolului 111 al Constituției, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicații. Și vreau să vă solicit să fiți de acord ca, în numele Senatului, să cerem primului ministru al României, mâine, să vină de urgență în fața Senatului pentru a da explicații referitoare la acțiunea unor insituții aflate în subordinea Guvernului”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu în fața senatorilor.

Antena 3 și Antena 1 riscă oprirea emisiei, după ce inspectorii ANAF au descins la sediile confiscate ale redacțiilor de știri și în clădirea Antena Group pentru a transmite o notificare de evacuare în termen de cinci zile, începând de luni.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close