Antena 3 CNN Actualitate Senatul a respins două proiecte UDMR, aflate de 16 ani în Parlament

Senatul a respins două proiecte UDMR, aflate de 16 ani în Parlament

Senatul a respins, astăzi, cel mai vechi proiecte aflate în Parlament, iniţiate de UDMR. Proiectele depuse în urmă cu 16 ani prevăd statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România.

Senatul a respins două proiecte UDMR, aflate de 16 ani în Parlament
05 Mai 2020   •   19:11

Senatorul PSD Şerban Nicolae spune că proiectele au fost depuse de extremişti din partea UDMR şi susţinute de parlamentari PNL-PD.

„Sogor Csaba era aliatul PNL-PD, în Parlamentul României, în perioada 2005-2008, Senatorii PNL şi PD au votat pentru acest statut, care se află de atunci la sertar în Camera Deputaţilor. Printre senatorii care au votat atunci este şi senatorul celebru, Flutur, de la Suceava”, a spus Şerban Nicolae, senator PSD, potrivit Mediafax.

„Propunerea legislativă reglementează condiţiile concrete de înfiinţare pe plan local şi naţional al structurilor acestei autorităţi, organele de conducere, sursele financiare şi patrimoniale, precum şi competenţele şi atribuţiile de drept public conferite, respectic preluate de la diferitele autorităţi administrative centrale, regionale şi locale ale statului, necesare pentru a-şi defăşura activitatea în interesul comunităţii locale”, se arată în proiect.

Senatul este Cameră decizională, în acest caz.

Klaus Iohannis a spus, miercuri, că PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”. Ulterior acestor declaraţii, senatorii au respins, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close