Antena 3 CNN Actualitate Sentinţa în dosarul F.N.I. amânată etern

Sentinţa în dosarul F.N.I. amânată etern

Sentinţa în dosarul F.N.I. amânată etern
06 Mar 2007   •   08:01

Pronunţarea în procesul privind prăbuşirea F.N.I., în care sunt acuzate 13 persoane, între care şi Ioana Maria Vlas, a fost din nou amânată, marţi, de Tribunalul Bucureşti, până pe 20 martie. Decizia amânării a fost motivată de complexitatea calculării sumelor ce revin părţilor civile din dosar, dar şi de faptul că unele cereri nu au fost depuse corect.

Amânarea soluţiei a stârnit nemulţumirea păgubiţilor, care reproşează instanţei că tergiversează pronunţarea în acest dosar. La sfârşitul lunii ianuarie, Tribunalul Bucureşti a încheiat judecarea acestui dosar, constituit în urma prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii, în mai 2000. Falimentul de atunci s-a soldat cu un puternic scandal cu efecte sociale, economice şi politice.

În acest dosar au fost trimişi în judecată nume mari ale sectorului financiar românesc precum Camenco Petrovici - fost preşedinte al Casei de Economii şi Consemnaţiuni şi Mihaela Zora Mincu, vicepreşedinte coordonator al Direcţiei Trezorerie.

În dosarul FNI au fost păgubiţi peste 130.000 investitori. La prima judecare, Ioana Maria Vlas a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la 20 de ani de închisoare, însă atât Parchetul, cât şi părţile din dosar au atacat sentinţa.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close