Antena 3 CNN Actualitate Sergiu Băhăian şi cei trei complici ai săi au făcut recurs împotriva arestării preventive

Sergiu Băhăian şi cei trei complici ai săi au făcut recurs împotriva arestării preventive

Sergiu Băhăian şi cei trei complici ai săi au făcut recurs împotriva arestării preventive
19 Ian 2010   •   10:23


Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi ordonat uciderea a patru persoane, şi cei trei complici ai săi au făcut recurs împotriva arestării preventive pentru 29 de zile. Recursul formulat de avocaţii celor patru va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti. În prezent, suspecţii se află în arestul Poliţiei din Ialomiţa pentru infracţiuni economice.

Tribunalul Ialomiţa a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele lui Sergiu Băhăian şi a trei dintre presupuşii complici ai acestuia. Toţi patru sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii au reuşit să demonstreze înşelătorii care au un prejudiciu de 27 de miliarde de lei. Băhăian a înfiinţat două grupuri infracţionale, împreună cu Eduard Mărculescu, unul dintre locotenenţii săi.

Afacerile lui Băhăian şi Mărculescu au făcut prejudicii uriaşe. În perioada iulie - septembrie 2006, 34 de societăţi comerciale au fost înşelate. Imediat ce a reuşit să racoleze alte persoane pentru a înfiinţa noi societaţi comerciale, alte 33 de firme au fost păcălite, prejudiciul fiind de 2,2 milioane.

Nici implicarea în finanţarea clubului Gloria Buzău nu a fost făcută cu acte în regulă.

Actorul Silviu Biriş a văzut şi o altă faţă a lui Sergiu Băhăian. Artistul s-a implicat cu acesta într-un proiect cultural.

Cazul Sergiu Băhăian este o premieră pentru România, din punct de vedere al gravităţii, a declarat luni Procurorul General al României. Laura Codruţa Kovesi a precizat că la infracţiunile economico-financiare nu existau şi cazuri de violenţă. Însă, în ultima perioadă, aceste grupări şi-au diversificat activitatea.

Kovesi a mai arătat că procurorii au reuşit abia săptămâna trecută să facă legătura între infracţiunile economice, investigate de mai multă vreme şi dispariţia unor persoane, găsite ulterior ucise.

Antena 3


×
Subiecte în articol: recurs
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close