Antena 3 CNN Actualitate Şi spiritul civic se taxează: Amendaţi şi dacă nu curăţăm trotuarele şi dacă aruncăm zăpada în stradă (VIDEO)

Şi spiritul civic se taxează: Amendaţi şi dacă nu curăţăm trotuarele şi dacă aruncăm zăpada în stradă (VIDEO)

Şi spiritul civic se taxează: Amendaţi şi dacă nu curăţăm trotuarele şi dacă aruncăm zăpada în stradă (VIDEO)
10 Feb 2010   •   23:40

Bucureştiul este îngropat sub munţi de zăpadă. Fără şanse de scăpare, mai ales că legile se bat cap în cap. Oamenii sunt amendaţi dacă nu-şi curăţă trotuarele din faţa blocurilor, dar primesc amendă dacă aruncă zăpada în stradă sau pe spaţiul verde. Singura soluţie e... să vină primăvara!

În ultimele 24 de ore, primăriile de sector au dat peste două sute de amenzi bucureştenilor care, mânaţi de simţul civic şi de necesitate şi-au desăpezit maşinile sau trotuarele. Un îndemn pe care îl lansase tocmai primarul Capitalei.

Dar unde-i lege, nu-i tocmeală, spun şefii de sector. Şi dacă la începutul iernii curgeau amenzile pentru cei care nu şi-au deszăpezit trotuarele şi spaţiile de pe lângă bloc, acum se întâmplă tocmai invers.

Hotărârea de consiliu din 2005 le permite primarilor de sector să amendeze oamenii şi dacă nu deszăpezesc, dar şi dacă aruncă zăpada pe pământ.




În astfel de condiţii, soluţia salvatoare vine tot de la bucureşteni.

Cea mai simplă variantă, dar nu foarte ortodoxă, este aceea de a da jos zăpada de pe maşină chiar pe stradă după care să te urci în maşină şi să pleci liniştit. Pentru asta însă trebuie să te uiţi atent în jur ca să te asiguri că nu sunt prea mulţi ochi care te privesc. Pentru că printre ei ar putea fi cei ai unui inspector pus pe împărţit amenzi.

Dacă am vrea să respectăm totuşi hotărârea de consiliu, atunci e ceva mai greu. Ba chiar aproape imposibil pentru că ea spune doar că zăpada trebuie depozitată astfel încât să nu încurce circulaţia maşinilor sau a pietonilor. Dar nu unde şi nu cum! Iar asta ne lasă, evident, la mila celui venit să impună legea.

De altfel, în ultimele zile, a tunat şi a fulgerat cu amenzi. Până şi ministerele au ajuns să fie sancţionate cu două mii de lei, pentru că nu au deszăpezit. Vorbim de ministerul Economiei şi de cel al Finanţelor.


Observator

×
Subiecte în articol: amenda zapada
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close