Antena 3 CNN Actualitate Siamezii din Braşov, uniţi în zona capului, aproape de separare

Siamezii din Braşov, uniţi în zona capului, aproape de separare

Siamezii din Braşov, uniţi în zona capului, aproape de separare
16 Dec 2008   •   19:34

Siamezii de la Braşov, uniţi în zona capului, au ajuns la Bucureşti unde vor fi separaţi. Mai întâi vor trece prin investigaţii medicale amănunţite pentru ca doctorii să evaluze riscurile. Şansele de supravieţuire sunt minime.
Au trecut patru luni de când Daniel şi Andrei au venit pe lume. Împreună nu aveau mai mult de două kilograme şi jumătate. Acum, nu mai au nevoie de aparate de respiraţie. Ba mai mult, îşi fac simţită prezenţa în salonul de spital.
Luni, siamezii au fost aduşi la Bucureşti. Prima oprire - Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului. Sarcina medicilor de aici e clară, trebuie să-i echilibreze şi să-i ajute să se dezvolte. Pentru că urmează cea mai grea încercare: operaţia de separare.
"Intervenţia chirurgicală implică riscuri şi decizia de va lua după ce investigaţiile vor fi terminate, dacă malformaţia care pe care o are este operabilă sau nu este operabilă", a declarat profesorul doctor Ioan Gherghina, şef Clinica II Pediatrie IOMC Alfred Rusescu.
Examenul RMN, computerul tomograf, dar şi harta circulaţiei sangvine cerebrale vor arăta clar medicilor cât de mult sunt uniţi cei doi copii şi dacă se poate face intervenţia chirurgicală. Medicii români vor să fie cei care îi operează pe nou-născuţi. În Statele Unite, o astfel de intervenţie ar costa 3 milioane de dolari. Pentru doctori este important şi ce viaţă pot avea după separare.
Tot unite în zona capului s-au născut în 2004, în Germania, Lea şi Tabea. Însă, Tabea nu a supravieţuit operaţiei de separare. La Bucureşti, în aşteptarea intervenţiei chirurgicale Daniel şi Andrei stau singuri într-un salon special. Părinţi le sunt medicii şi asistentele. Mama lor a semnat că nu-i mai vrea. Doctorii de la maternitatea din Braşov spun că ea e din nou însărcinată, iar sarcina ar putea fi una cu probleme.
Medicii i-au recomandat întreruperea sarcinii. Dar, pentru că fata are doar 16 ani, mama ei este cea care poate lua o decizie. Reprezentanţii de la Protecţia Copilului au şi ei mâinile legate, chiar dacă sunt convinşi că tânara ar trebui luată din mediul în care trăieşte.
Observator

×
Subiecte în articol: Brașov medici
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close