Antena 3 CNN Actualitate Sibiu: 15 traficanţi de bijuterii de aur, cercetaţi de procurorii DIICOT

Sibiu: 15 traficanţi de bijuterii de aur, cercetaţi de procurorii DIICOT

Sibiu: 15 traficanţi de bijuterii de aur, cercetaţi de procurorii DIICOT
Sursa foto: Foto: veritasindia.com
07 Feb 2012   •   16:27

15 persoane din Sibiu, implicate în traficul de bijuterii aduse din Turcia în România au fost audiate marţi de procurorii DIICOT, anchetatorii găsind la percheziţionarea locuinţelor lor 22 de kilograme de bijuterii din aur, informează Mediafax.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu bijuterii din aur şi evaziune fiscală.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2011, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea în mod ilegal pe teritoriul României, a unor cantităţi însemnate de bijuterii din aur, provenind din Turcia.
   
Bijuteriile erau comercializate prin intermediul magazinelor de profil pe care învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.
   
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 2.400.000 de lei (540.000 de euro)
   
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba şi SIPI Sibiu. Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare bulgare.    

×
Subiecte în articol: Sibiu anchetatori procurorii Diicot
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close