Antena 3 Actualitate Sibiu. Trei copii cu scarlatină şi mai mulţi cu păduchi, la o şcoală şi o grădiniţă fără autorizaţii

Sibiu. Trei copii cu scarlatină şi mai mulţi cu păduchi, la o şcoală şi o grădiniţă fără autorizaţii

13 Sep 2011   •   20:36
Sibiu. Trei copii cu scarlatină şi mai mulţi cu păduchi, la o şcoală şi o grădiniţă fără autorizaţii

Trei copii au fost descoperiţi cu scarlatină şi mai mulţi cu păduchi, la controlul făcut de Inspectorii de Sănătate Publică la şcoala din satul Prislop, din Sibiu. Inspectorii DSP au preluat deja probe de la copii şi spun că până la sfârşitul săptămânii vor avea toate rezultatele de laborator.

Cei trei copii au fost descoperiţi cu scarlatină după ce a fost făcut triajul epidemiologic de la fiecare început de an şcolar. Medicii spun că boala este periculoasă şi se transmite rapid, mai ales printre copiii de la grădiniţă.

La control, inspectorii au descoperit şi mai mulţi copii cu păduchi. Mai mult, ei spun că este posibil ca micuţii să contacteze şi alte boli, dat fiind starea jalnică în care se află şcoala şi grădiniţa în care învaţă.

La şcoala din Prislop sunt înscrişi 30 de copii, iar la grădiniţă alţi 35. Nici una din cele două instituţii nu are autorizaţia sanitară de funcţionare.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: copii Sibiu medici

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close