Antena 3 CNN Actualitate Sighişoara vrea să se promoveze pe bani europeni

Sighişoara vrea să se promoveze pe bani europeni

Sighişoara vrea să se promoveze pe bani europeni
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    19 Iun 2012   •   14:51

Primăria municipiului Sighişoara va înfiinţa un Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, după ce a reuşit accesarea unei finanţări în valoare de 1,87 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional, informează, marţi, un comunicat de presă al municipalităţii.

Obiectivul general al proiectului este promovarea Sighişoarei ca valoare istorică, arhitectonică şi culturală, pe plan naţional şi internaţional, în scopul creşterii atractivităţii sale ca destinaţie turistică şi a creşterii numărului de turişti.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sighişoara va funcţiona la parterul Sălii "Ciprian Porumbescu" şi va dispune de toate echipamente necesare activităţilor de marketing şi promovare, precum şi de personal calificat.

"Valorizarea patrimoniului existent prin introducerea Sighişoarei în circuitul turistic general se poate realiza prin materiale de promovare multilingve şi a unor publicaţii pe diferite teme care să fie distribuite gratuit vizitatorilor, precum şi în cadrul unor evenimente ce au ca scop promovarea turismului (târguri, expoziţii etc.) cât şi prin promovarea pe web (crearea unui site propriu, parteneriate cu alte site-uri de promovare turistică, cu site-urile tour operatorilor din domeniul turismului din Sighişoara şi zona adiacentă). Înscrierea Centrului de Informare şi Promovare Turistică în anumite ghiduri turistice naţionale şi internaţionale va contribui la includerea Sighişoarei în circuitul turistic general", se arată în comunicatul Primăriei Sighişoara, informează Agerpres.

Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat pe 12 luni între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi reprezentanţii administraţiei municipiului Sighişoara, ca beneficiar.

Valoarea totală a proiectului este de 1,86 milioane de lei, din care 1,51 milioane de lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA). Din această sumă, 1,28 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, acordate din FEDR, 196.356 de lei - valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 30.208 lei - cofinanţare eligibilă a beneficiarului, mai relevă sursa citată.




×
Subiecte în articol: sighisoara turism fonduri europene
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close