Sinteza zilei: Cum vrea Băsescu să-i aducă voturi lui Udrea şi să scape de dosarele pe care le are

de M.Z.    |    15 Sep 2014   •   22:08
Sinteza zilei: Cum vrea Băsescu să-i aducă voturi lui Udrea şi să scape de dosarele pe care le are Foto: Intact Images/EPA

Preşedintele României, Traian Băsescu, vrea să fie cetăţean moldovean fie pentru a fugi de acuzaţiile de trădare şi abuz în serviciu, fie pentru a-şi ajuta protejata pe plan politic. Acestea au fost principalele explicaţii analizate şi comentate luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

 
"Poate după ce îmi voi termina mandatul, voi cere cetăţenia Republicii Moldova, în semn de respect pentru Republica Moldova şi ca semn de dragoste pe care o port oamenilor din această ţară. (...) Sper să pot beneficia şi eu de întoarcerea acestei opţiuni, că şi noi am acordat cetăţenii lor", spunea, anul trecut, Traian Băsescu, aflat în vizită în Moldova. 
 
"Poate crede că va aduce voturi din Republica Moldova pentru preferata lui (Elena Udrea - n.r.), mizeaza pe o zonă pe care o cunoaşte bine sau poate se gândeşte ca fiind cetăţean moldovean poate să şi candideze în Republica Molvova", a comentat jurnalistul Adrian Ursu, luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
"Sau poate vrea să se facă deputat la Chişinău, să spună că e protejat de imunitatea de parlamentar moldovean, când se redeschis dosarele", a adăugat Ursu, făcând referire la dosarul Flota, sau cel cu casa din Mihăileanu.


La rândul său, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, este de părere că opţiunea preşedintelui este un gest grotesc.
 
"E grotesc gestul ăsta, după ce ai fost preşedintele unei ţări, să iei cetăţenia altei ţări. Gestul în sine e anormal", a spus Mugur Ciuvică.

Parteneri
x close