SINTEZA ZILEI. Mărturii ale oamenilor salvaţi de viitură

de M.T.    |    29 Iul 2014   •   23:02

În cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "Sinteza zilei", Mihai Gâdea a prezentat cazurile mai multor oameni din Novaci care au fost salvaţi de furia apelor. Mărturiile lor sunt, pe alocuri, cutremurătoare.

„A venit un val cred că de 5 metri. Am apucat doar să iau un pom în braţe şi am rămas acolo. Copacul s-a rupt lângă mine şi a lipsit puţin să nu mă lovească în cap. Am stat urcată acolo şi strigam după ajutor”, a povestit o femeie care a aşteptat 5 ore ca să fie salvată.

„M-am rugat la bunul Dumnezeu să mă salveze. Nici nu mai ştiu câte rugăciuni am făcut în alea 5 ore. Mă gândeam că o să mă ia apa, am văzut moartea cu ochii”, a recunoscut femeia.


În acelaşi timp, premierul Victor Ponta a povestit despre o altă femeie, care refuza să plece din casă, spunând că „mai bine moare”.

„N-am putut să plec din casa mea, din munca mea. Am rămas doar cu ce am pe mine”, a spus femeia, cu lacrimi în ochi. Premierul i-a dat asigurări acesteia că locuinţa sa va fi refăcută.

O familie a cărei locuinţă se află foarte aproape de râul Gilort se teme să doarmă în această noapte, de ceea ce s-ar putea întâmpla în continuare.


x close