Sinteza zilei: Patru perspective în cazul condamnărilor în dosarul "Trofeul Calităţii"

de A.M.P    |    21 Aug 2014   •   22:07
Mihai Gâdea a prezentat, la "Sinteza zilei", patru perspective ale cazului lui Adrian Năstase, eliberat joi seară de la Penitenciarul Jilava.

Primele două se referă la modul în care au fost privite aceste condamnări din perspectiva Marinei Popovici şi a soţului ei, Bogdan Popovici.

Următoarele două se referă la modul în care au fost percepute de Adrian Năstase şi fiul său, Andrei Năstase.

1. Marina Popovici
"Nu am crezut până în ultima clipă", este mărturia zguduitoare a Marinei Popovici, una dintre persoanele arestate în dosarul "Trofeul Calităţii", cu care Mihai Gâdea a stat de vorbă, în aprilie 2013, în Penitenciarul Târgşor.

Marina-Ioana Popovici alături de soţul său Bogdan Popovici se află la închisoare după ce au fost condamnaţi în dosarul „Trofeul Calităţii“. Bogdan Popovici a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare, iar soţia sa cinci ani, ambele pedepse fiind cu executare.


Anul trecut, Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România a decis să-l premieze pe Mihai Gâdea, cu  Premiul “Jean Louis Calderon", pentru interviurile pe care le-a realizat în spatele gratiilor cu Maria şi Bogdan Popovici, în cadrul emisiunii “Sinteza zilei”.

2. Bogdan Popovici


După ce Mihai Gâdea a stat de vorbă cu Marina Popovici, acesta a vorbit şi cu soţul acesteia, afaceristul Bogdan Popovici.

"Am căzut într-un vârtej care a fost pornit într-un fel şi a sfârşit într-un alt fel", a afirmat Bogdan Popovici, cu privire la dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare.


3. Adrian Năstase


În 17 aprilie 2013, Adrian Năstase i-a acordat lui Mihai Gâdea primul interviu de după ieşirea din penitenciar, în care a vorbit despre cel mai greu moment din perioada petrecută după gratii.

"Un moment foarte greu a fost să privesc din afară maturizarea copiilor mei pe care îi lăsasem, pe unul într-o adolescenţă care însemna exuberanţă şi pe Andrei, într-un moment în care încerca să-şi găsească un rost între prieteni, între cunoştinţe. Dintr-o dată, peste noapte, au trebuit să treacă bariera în viaţa dură a maturităţii, preluând griji, responsabilităţi, preluând legătura mea cu exteriorul", a spus Adrian Năstase, la "Sinteza zilei".

4. Andrei Năstase

La scurt timp după ce tatăl său a fost arestat, în 1 iulie 2012, Andrei Năstase a vorbit la "Sinteza zilei" despre drama prin care trecea familia sa.x close