Antena 3 Actualitate Situaţie DISPERATĂ la Buzău. Pământul înghite tot în calea lui, iar meteorologii au anunţat vreme severă cu ploi însemnate

Situaţie DISPERATĂ la Buzău. Pământul înghite tot în calea lui, iar meteorologii au anunţat vreme severă cu ploi însemnate

de O.P.    |    03 Mar 2015   •   06:09

E stare de alertă într-o comună din Buzău, după ce mai mulţi localnici au rămas fără locuinţe din cauza alunecărilor de teren. Pământul pe care erau construite gospodăriile s-a surpat din cauza ploilor abundente, iar autorităţile au fost nevoite să-i evacueze pe oameni.

Autorităţile au cerut spijin financiar de la Guvern pentru sinistraţi, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi zilele următoare, pentru că meteorologii au anunţat vreme şi mai rea.

Comuna buzoiană Bisoca arată ca după război. Alunecările de teren din ultima vreme au produs zeci de cratere, iar pământul s-a surpat sub picioarele localnicilor. Oamenii au rămas fără case, după ce fundaţiile acestora s-au scufundat, iar pereţii au picat rând pe rând.

Până acum, nouă case au fost afectate de alunecări de teren, iar cinci familii au fost evacuate. Oamenii dorm prin vecini şi încearcă să mai recupereze ceva din gospodăriile distruse.

Alunecările de teren s-ar fi produs din cauza unui strat de sare aflat în subsol şi care a fost erodat de epă. Iar ploile abundente au înrăutăţit situaţia.

Autorităţile au declarat stare de alertă şi au cerut sprijin financiar de la Guvern pentru sinistraţi. Mai ales că meteorologii au anunţat ploi abundente şi în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: alunecari de teren

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close