Antena 3 CNN Actualitate Situație dramatică la ATI Craiova: ”Am pus tărgi între paturi, ca să conectăm mai mulți oameni la oxigen!”

Situație dramatică la ATI Craiova: ”Am pus tărgi între paturi, ca să conectăm mai mulți oameni la oxigen!”

Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, susține că situația este dramatică în instituție, ținând cont de noul ”val covârșitor de pacienți”, infectați cu COVID.

Situație dramatică la ATI Craiova: ”Am pus tărgi între paturi, ca să conectăm mai mulți oameni la oxigen!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    04 Oct 2021   •   15:27

Reprezentanții unității medicale fac eforturi supraomenești pentru a putea face față numărului mare de persoane aflate în stare gravă, capacitatea secției fiind demult depășită. 

Motiv pentru care, în rezervele din izolatorul COVID, care au, în general, doar două locuri, s-au amplasat între paturi tărgi, astfel încât mai mulți pacienți să aibă acces la oxigen.

Spitalul a mai operaționalizat două paturi ATI şi are acum un total de 30. Din păcate însă, are și 37 de pacienți în așteptare în  izolatorul Covid din Unitatea pentru Primiri Urgenţe (UPU), dintre care 15 au deja internare pentru terapie.

„Situaţia este dramatică. Începând de vineri după amiază ne-am confruntat cu un nou val covârşitor de pacienţi. Avem acum (luni dimineaţă – n.r.) 37 de pacienţi în UPU, toţi cu necesar de oxigen.

Am mai operaționalizat sâmbătă seară două locuri în etajul IV, în sectorul COVID, cu aprobarea CJCCI.

Fiecare salon din izolator are acum câte trei pacienți în loc de doi, am mai pus câte o targă, pentru că aceasta e mai îngustă şi încape între paturi, ca să conectăm mai mulți pacienți la oxigen.

Instalațiile de oxigen funcționează la capacitate maximă şi tot nu este de ajuns.

Avem și pacienți pe concentratoare, cei care au un necesar mai mic”, transmite managerul Laurenţiu Ivanovici.

„Alte surse de oxigen nu mai avem. Suntem depășiți. Am rugat Direcția de Sănătate Publică Dolj şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă să mai redirecționeze din cazurile mai puţin severe către celelalte unități COVID, căci nu mai facem față”, a adăugat acesta pentru Gazeta de Sud

×
Subiecte în articol: Craiova terapie intensiva
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close