Antena 3 CNN Actualitate Social Anunţ important făcut de primarul interimar al Capitalei. Ce se întâmplă cu preţul apei? "E aliment de bază!"

Anunţ important făcut de primarul interimar al Capitalei. Ce se întâmplă cu preţul apei? "E aliment de bază!"

Anunţ important făcut de primarul interimar al Capitalei. Ce se întâmplă cu preţul apei? "E aliment de bază!"
30 Sep 2015   •   19:19

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, a declarat, miercuri, că i-a cerut directorului Autorităţii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP) să prezinte în CGMB cum s-a majorat tariful apei, precizând că dorinţa sa este să fie diminuată această taxă.

"Odată cu izbucnirea acestui scandal, am cerut actele necesare şi vreau să trag concluzii, să le fac publice. Şi dorinţa mea este, chiar dacă este greu din punct de vedere juridic, să diminuăm tariful apei", a spus Ștefănel Marin.

Edilul a precizat că majorarea tarifului de la 45 de bani la peste 5 lei înseamnă foarte mult. Ştefănel Marin a precizat că directorul de la AMRSP ar urma să îi prezinte lui, dar şi în Consiliul General al Municipiului Bicureşti, tot ce a însemnat majorarea tarifului la apă.

Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice susţine reducerea TVA pentru apă de la 24 la 9 la sută, la fel ca în cazul alimentelor de bază, iar pentru acest lucru CGMB ar trebui să facă demersuri către Guvern, a declarat miercuri directorul AMRSP, Adrian Cristea.

Directorul AMRSP a spus că, din punctul său de vedere, apa este un aliment de bază şi ar trebui să intre în lista produselor pentru care TVA este de 9 la sută. Adrian Cristea a precizat că acest lucru ar fi posibil doar dacă CGMB ar iniţia demersuri către Guvern, care să aprobe o astfel de propunere.

Acesta a mai spus că, din datele pe care le are, tariful practicat de Apa Nova este sub media din România, dar şi din Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close