Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul din Iași care a ucis doi tineri după ce s-a urcat băut la volan a ieșit din închisoare. Totul din cauza recursului compensatoriu

Avocatul din Iași care a ucis doi tineri după ce s-a urcat băut la volan a ieșit din închisoare. Totul din cauza recursului compensatoriu

Victor Ion Axinte, avocatul din Iaşi condamnat în 2017 pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost eliberat din închisoare cu mult înaintea executării integrale a pedepsei, graţie recursului compensatoriu.

Avocatul din Iași care a ucis doi tineri după ce s-a urcat băut la volan a ieșit din închisoare. Totul din cauza recursului compensatoriu
12 Dec 2019   •   16:28

Condamnat definitiv la 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa doi logodnici, avocatul Victor Ion Axinte a părăsit miercuri, 11 decembrie, Penitenciarul Vaslui, fiind eliberat condiţionat, scrie adevarul.ro. 

Judecătoria Vaslui a hotărât încă de pe 6 decembrie punerea în libertate a acestuia, fiind îndeplinite condiţiile legale privind eliberarea condiţionată.

Axinte fusese cu iubita lui la ziua unui prieten. Avocatul aflat într-o stare de ebrietate mare s-a urcat la volan șu a plecat acasă alături de prietena sa. Bărbatul a coborât în mare viteză și a lovit o maşină care tocmai se pusese în mişcare după ce aşteptase la semafor. Înainte de a lovi fatal maşina în care se aflau cele două victime, avocatul nu a „schiţat niciun gest de frânare“. 

De altfel, viteza extrem de mare, de aproximativ 155 de kilometri la oră, a făcut ca maşina în care se aflau Axinte şi iubita sa să se oprească într-un copac de la o distanţă de 190 de metri de locul accidentului. În momentul producerii accidentului, avocatul avea o alcoolemie de 2,05 la mie.

×
Subiecte în articol: recursul compensatoriu avocat
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close