Antena 3 CNN Actualitate Social Băiatul care merge kilometri întregi prin ger spre şcoală şi trăieşte în condiţii greu de imaginat

Băiatul care merge kilometri întregi prin ger spre şcoală şi trăieşte în condiţii greu de imaginat

Băiatul care merge kilometri întregi prin ger spre şcoală şi trăieşte în condiţii greu de imaginat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Ian 2018   •   13:46

Un băiat de opt ani din China a impresionat milioane de oameni cu dorinţa sa de a lupta împotriva destinului crud. El trăieşte într-o sărăcie lucie şi e convins că singura lui şansă spre o viaţă mai bună este şcoala. De aceea, în fiecare zi, "băiatul de gheaţă", aşa cum a fost numit, merge pe jos aproape cinci kilometri la cursuri prin ger. 

Povestea "băiatului de gheaţă" nu ar fi o dramă neîntâlnită dacă la acest obstacol nu s-ar adăuga drumul stâncos pe care copilul în străbate la -10 grade în această perioadă, potrivit boredpanda.com. El a devenit viral, după ce unul dintre profesorii săi l-a pozat cu părul îngheţat, cu ţurţuri în sprâncene şi degerături pe mâini.

Fu Heng, dascălul copilului şi directorul şcolii, a rămas înmărmurit după ce l-a văzut pe copil în această stare în ziua în care a susţinut un examen important.

"În dimineaţa respectivă, temperatura a scăzut brusc, în doar 30 de minute", a declarat Fu Heng, dascălul "băiatului de gheaţă", potrivit sursei citată mai sus.

Viralizată, povestea a înmuiat inimile oamenilor de pe întreg globul care au donat pentru “Ice boy” 15.000 de dolari şi 20 de echipamente complete de iarnă, menţionează boredpanda.com. Poate prea puţin pentru cei mai mulţi dintre noi, dar totul pentru copilul care trăieşte într-un sat din China cu mama şi bunica lui.

×
Subiecte în articol: baiat şcoală examen zapada
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close