Antena 3 CNN Actualitate Social Bateriile auto, noua tinta a hotilor in sezonul rece! Cum actioneaza acestia? (P)

Bateriile auto, noua tinta a hotilor in sezonul rece! Cum actioneaza acestia? (P)

Bateriile auto, noua tinta a hotilor in sezonul rece! Cum actioneaza acestia? (P)
25 Oct 2016   •   12:36

Imediat cum temperaturile din termometre au inceput sa scada, raufacatorii au devenit mai activi. Acest lucru se intampla datorita faptului ca oamenii sunt mai ocupati cu pregatirile pentru concediul din perioada sarbatorilor, unii plecand in vacante si lasandu-si masinile in fata blocului, nesupravegheate.

Multi dintre pagubiti, obisnuiti sa faca mai multe incercari pana sa porneasca masina, au crezut ca pur si simplu masina nu mai pornea din cauza acumulatorului descarcat, insa atunci cand au deschis capota, au realizat cu stupoare ca acesta lipsea cu desavarsire. O baterie auto are un cost ce poate depasi 200 lei, asa ca hotii au parte de profituri deloc neglijabile.

Mai mult decat atat, soferi din toata tara desfasoara o adevarata confruntare in fiecare dimineata cu acumulatorii pe care ii au, adesea trebuind sa imprumute de prin vecini cabluri de alimentare pentru a reporni bateria. Acei oameni binevoitori ii ajuta, insa apoi ii conving pe soferii neatenti sa cumpere baterii la mana a doua ca sa scape de probleme.

Astfel hotii reusesc sa scape de bateriile pe care le-au sustras si sa stranga profituri uriase. Nu este de mirare ca acest lucru se intampla cu precadere in sezonul rece, deoarece temperaturile scazute ajuta la descarcarea bateriilor auto de proasta calitate. Soferii, satui sa piarda minute bune in fiecare dimineata, cauta solutii ce pot parea convenabile, insa pe termen lung nu vor face decat sa ii ajute pe raufacatori.

Cel mai bun sfat este sa nu cumparati niciodata de la persoane neavizate! Hotii de baterii auto care sunt prinsi sunt pedepsiti aspru de lege, deoarece prejudiciul adus nu este numai victimelor, ci indirect si celor carora le vand bateriile uzate, de proasta calitate. Uneori acestea nici macar nu se potrivesc pe masina pe care o folositi, iar cei care nu se pricep sunt tinte usoare pentru hoti. Cel mai bine este sa achizitionam baterii noi, de la specialisti in domeniu, firme de incredere care respecta legea, mai ales ca anul acesta Guvernul a adoptat prevederi noi in privinta acestora. Mai exact, producatorii de baterii au avut termen pana la sfarsitul lunii septembrie pentru a colecta aproape jumatate din bateriile auto vechi, care produc deseuri deosebit de periculoase.



Lunile octombrie si noiembrie, cele mai propice perioade pentru pregatirea automobilului pentru iarna

Daca vreti ca in aceasta iarna sa nu va mai preocupati in fiecare dimineata cu pornirea masinii si sa nu mai trebuiasca sa apelati mereu la tot felul de persoane neavizate este absolut necesar sa va pregatiti masina din timp cu o baterie noua, care sa nu polueze si care sa reziste mai multi ani. Pe langa schimbarea bateriei auto, soferii mai trebuie sa isi achizitioneze si anvelope de iarna, dar si alte lucruri mici cum ar fi lichidul de parbriz care nu ingheata sau antigelul. Daca tot veti face aceste lucruri, de ce sa nu schimbati si bateria auto? Expertii din spatele site-ului neobat.ro ne indeamna sa facem aceste lucruri inainte de aparitia zapezii si precipitatiilor, altfel riscam sa ne punem viata in pericol sau sa ranim alti participanti la trafic. Cum alegem o baterie potrivita? Exista bineinteles cateva criterii, insa cel mai important lucru este ca producatorul sa fie unul de incredere, cum ar fi Bosch, Varta sau Rombat.

Cum sa te bucuri de functionarea bateriei auto pentru cat mai mult timp



O baterie auto, oricat de buna ar fi ea si indiferent de la ce producator ar proveni va rezista mult mai mult daca respectam cateva sfaturi date de expertii Neobat:

-             Daca stai in oras si traficul este aglomerat zi de zi, mai ales iarna, cu multe porniri de pe loc si opriri, verifica cel putin de doua ori pe luna tensiunea din baterie pentru a evita inghetarea ei. Fa acest lucru dupa o ora de la oprirea motorului, pentru a da timp tensiunii sa se stabilizeze.
-          Daca tensiunea este mai mica de 12 volti, porneste redresorul cateva ore
-          Cand masina este parcata, cu motorul oprit, evita pe cat posibil sa tii aeroterma data la maximum, farurile sau radioul pornite.
-          Daca stai mult in traficul bara la bara, sau daca lasi masina doar cateva minute in parcare si apoi vei pleca imediat, nu merita sa opresti motorul, intrucat bateria poate fi afectata.

Soferii care vor sa isi schimbe bateriile auto acum vor avea multe avantaje la iarna. Daca si dumneavoastra doriti sa faceti acest lucru insa nu stiti ce baterie sa cumparati sau daca se va potrivi  masinii dumneavoastra, apelati cu incredere la Neobat, deoarece ei va pot ajuta prin intermediul telefonului sa identificati tipul de baterie de care aveti nevoie.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close