Antena 3 CNN Actualitate Social O cântăreață de muzică populară, sancționată după un clip filmat într-o zonă protejată din Munții Rodnei

O cântăreață de muzică populară, sancționată după un clip filmat într-o zonă protejată din Munții Rodnei

O cântăreață de muzică populară a filmat un videoclip pentru o piesă într-un peisaj de vis din Munții Rodnei. Ceea ce nu știa solista, era faptul că încalcă legea prin prezența sa în acel loc.

O cântăreață de muzică populară, sancționată după un clip filmat într-o zonă protejată din Munții Rodnei
Sursa foto: Facebook/Anuta Motofelea
de Georgiana Adam    |    20 Iun 2023   •   10:45

Cântăreaţa de muzică populară, Anuţa Motofelea, a fost sancționată de Administrația Parcului Național Munții Rodnei, asta după ce a filmat un videoclip într-o arie protejată din Poiana Narciselor

"În urma apariției în mediul online a unui videoclip în care d-na AM, care de altfel a și postat acest film pe rețelele de socializare, apare cântând în Poiana Narciselor de pe raza Parcului Național Munții Rodnei, precizăm că această filmare s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate, fără a se solicita și a avea avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei. 

Administrația Parcului Național Munții Rodnei condamnă orice încalcare a legilor și regulamentelor privind ariile naturale protejate și va lua întotdeanua măsurile prevăzute de lege și va aplica sancțiuni acolo unde este cazul.

Suntem siguri ca d-na AM nu a vrut, cu intenție, să aducă niciun prejudiciu Parcului Național Munții Rodnei, dar va trebui totuși să răspundă contravențional pentru fapta ei.

Citește și: Cântăreață celebră, coborâtă de pe scenă după ce a fost lovită cu un telefon în cap, în timpul unui concert

Pe viitor, când va dori să se promoveze pe dânsa împreună cu frumusețile Munților Rodnei, sperăm să o facă în mod legal, solicitându-ne avizul și respectând regulamentele noastre!", a anunţat Romsilva - Parcul National Muntii Rodnei. 

La rândul său, artista se apară și afirmă într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că nu este supărată pe reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei pentru sancțiunea oferită și spune că nu a știut faptul că încalcă legea. 

"Nu știam că am nevoie de aviz să filmez frumusețea locurilor din județul nostru, pe care le îndrăgesc și pe care le mai regăsiți în cântecele mele, din dorința de a le vedea cât mai multă lume! Imaginile sunt în Parcul Național, dar nu am rupt nicio narcisă, cele din videoclip sunt de la mama din grădinuță.

Am știut că e o arie protejată de lege, d-asta m-am și descălțat, nu am vrut să stric nimic. Am crezut că fac un bine promovând munții din județul nostru. În munții ăia mergeam eu cu tata după brânza de la oi. Mai erau o grămadă de oameni care se filmau atunci printre narcise, în munte. Nu am avut acordul lor, nu știam că îmi trebuie acordul lor", declarase Anuţa Motofelea. 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close