Antena 3 CNN Actualitate Social Capitala intră în stare de alertă pentru vizita istorică a Suveranului Pontif. Ce măsuri și restricții se vor lua în București

Capitala intră în stare de alertă pentru vizita istorică a Suveranului Pontif. Ce măsuri și restricții se vor lua în București

Capitala intră în stare de alertă pentru vizita istorică a Suveranului Pontif. Ce măsuri și restricții se vor lua în București
30 Mai 2019   •   08:30

A mai rămas o zi până când Papa Francisc va ajunge în România. Capitala va intra în stare de alertă pentru această vizita istorică a Suveranului Pontif, unul din cei mai bine păziţi oameni ai Planetei. 

Prin locurile pe unde va trece Sfântului Părinte sunt luate măsuri de securitate extreme.

Măsurile de securitate sunt, însă, duse la un alt nivel. Încă de joi, străzile sunt închise, maşinile ridicate de pe străzi. 

Având în vedere afluxul foarte mare de pelerini și turiști care vor veni în Capitală, autoritățile estimând un număr de aproximativ 50.000 de persoane - pe durata vizitei, pe teritoriul Capitalei funcționează planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale șefilor de stat. 

În Capitală se iau măsuri cum nu s-au mai luat până acum. Pe Calea Victoriei, poliţiştii au lipit afişe la intrările în bloc. Pe toată durata vizitei Papei, nimeni nu are voie să intre sau să iasă, fără buletin. În plus, locatarii au primit instrucţiuni să nu primească musafiri. Poliţiştii vor fi cu ochii şi pe cei care stau prea mult la balcon. 

Poliţiştii au cerut liste şi cu pacienţii care au programări la cabinetele medicale din zonă. Şi afacerile din centru vor avea de suferit. 

Microfonul de la care va vorbi Papa Francisc este identic cu cel pe care îl folosește la Vatican. La Iaşi, Suveranul Pontif va ajunge sâmbătă în jurul orei 17. Va face o vizită la catedrala romano-catolică, unde va fi adusă special pentru eveniment icoana de la Cacica, pe care catolicii o consideră făcătoare de minuni. 

Sunt mai multe locații pentru care instituțiile abilitate au stabilit restricții majore de acces și circulație, în special în zonele Palatul Patriarhiei Ortodoxe Române, Noua Catedrala Ortodoxă a Neamuluiși Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif. 

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 se vor interzice opririle și staționările vehiculelor, în următoarele zone: zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, PiațaVictoriei parcarea TNT, Calea Victoriei între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta , Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor, Bd. Știrbei Vodă între Calea Plevnei și str. Berzei , str. Constantin Stahi , Piața Papa Ioan Paul al II-lea, Bd. Schitu Măgureanu , Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile Pârvan, str. Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă între str. Berzei și Calea Victoriei. 


Începând cu data de 30 mai 2019, ora 07.00, vor fi eliberate următoarele parcări: parcările de pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu; breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu; parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei;parcarea aferentă Sălii Palatului, str. Dem I. Dobrescu între str. Boteanu și Calea Victoriei;parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii. Vom putea filma şi florari care lucrează neîncetat pentru buchetul pe care Papa îl va primi când aterizează, cel pe care îl va depune în Catedrală, dar şi aranajamentele de Sf. Iosif. Sunt peste 12 tipuri de flori folosite.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close