Antena 3 CNN Actualitate Social Centrele de vaccinare vor dispărea. Ce alte servicii medicale sunt desfiinţate după ridicarea stării de alertă

Centrele de vaccinare vor dispărea. Ce alte servicii medicale sunt desfiinţate după ridicarea stării de alertă

Multe servicii medicale sunt desfiinţate sau îşi reduc semnificativ activitatea odată cu ridicarea stării de alertă. De la finalul acestei luni, medicii de familie nu mai pot elibera reţete online. Nu vor mai exista nici centre de vaccinare, iar anchetele epidemiologice nu mai urmăresc contacţii direcţi.

Centrele de vaccinare vor dispărea. Ce alte servicii medicale sunt desfiinţate după ridicarea stării de alertă
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    16 Mar 2022   •   19:25

Schimbări sunt şi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, unde peste 120 de angajaţi detasaţi îşi vor înceta activitatea. Asta deşi serviciul se confrunta şi înainte de pandemie cu un deficit de personal de aproape 70%.

Pompierii detasaţi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi-au încetat deja activitatea, la fel vor face şi medicii rezidenţi dar şi perosnalul de la Administraţia Spitalelor.

"Acum mai avem încă 43 de persoane, medici rezidenţi si personal ASSMB. Pânaă la sfârşitul lunii martie toti îşi vor înceta activitatea", a declarat Alis Grasu, şef Serviciu de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Ridicarea stării de alertă aduce schimbări şi în Direcţiile de Sănătate Publică.

Activitatea din call center a fost redusă semificativ, iar contacţii direcţi nu mai sunt urmariţi.

"În acest moment nu ne ocupăm decât de pozitivi, respectiv am continuat să alocăm judeţul de infectare pentru fiecare pozitiv, transmitem către mediicii de familie documentele pentru eliberarea concediului medical", a precizat Oana Nicolescu, şef DSP Bucureşti.

În plină pandemie, în call center-ul Direcţiei de Sănătate Publcă Bucureşti lucrau aproximativ 200 de medici rezidenţi detaşaţi. Acum, după ridicarea stării de alertă au mai rămas aproximativ 100, iar programul a fost redus de la 14 la 12 ore pe zi. 

De luna viitoare reţetele medicale ar putea fi ridicate doar personal.

Tot medicii de familie se vor ocupa şi de vaccinarea anti-COVID, ceea ce înseamnă că centrele de vaccinare vor fi desfiinţate.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close