Antena 3 CNN Actualitate Social Cinci profesori condamnaţi la închisoare, în dosarul „Mită la Postliceală”. La câţi ani se ridică cea mai mare pedeapsă

Cinci profesori condamnaţi la închisoare, în dosarul „Mită la Postliceală”. La câţi ani se ridică cea mai mare pedeapsă

Cinci profesori condamnaţi la închisoare, în dosarul „Mită la Postliceală”. La câţi ani se ridică cea mai mare pedeapsă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Mai 2017   •   10:56

Cinci din cei 13 foşti şi actuali profesori ai Şcolii Sanitare Postliceale de Stat Slatina, printre care şi fosta directoare a instituţiei, acuzaţi de luare de mită, în dosarul „Mită la Postliceală”,au fost condamnaţi la închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, cea mai mare pedeapsă ridicându-se la şapte ani.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Cornelia Filişanu ar fi strâns mai multe sume de bani de la elevi, la sesiunile din iulie şi august 2012 ale examenului în vederea obţinerii Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat - specializările Asistent Medical de Laborator (AML) şi Asistent Medical Generalist (AMG). Declarativ, banii erau pentru „protocol”, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare sau reprezentau achitarea „fondului şcolii”.

Procurorii mai spun că, de la o parte dintre elevi, Cornelia Filiaşanu a primit sume de bani suplimentare, iar în schimbul acestora le-a comunicat candidaţilor, anterior susţinerii uneia dintre probe, o parte din subiectele de examen, respectiv cele trei eseuri selectate de Comisia de Examinare. Mai mult, fosta directoare le-a spus elevilor să nu-şi completeze integral lucrările pentru a permite membrilor comisiilor de corectare să insereze răspunsurile corecte.

Faptele de care sunt acuzaţi profesorii s-au petrecut la sesiunile iulie şi august 2012 ale examenului de final de an. Decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: profesori condamnati inchisoare pedeapsa
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close