CNAIR ia măsuri după ce terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a prăbuşit

14 Iul 2017   •   18:22
CNAIR ia măsuri după ce terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a prăbuşit Foto: Intact Images

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere le-a transmis constructorilor implicaţi în surparea unui tronson din Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva că măsurile contractuale de penalizare „pot merge până la rezilierea contractelor”, se arată într-un comunicat transmis vineri.

Cea mai recentă acţiune de control a fost trimisă pe şantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, în urma apariţiei unei surpări a terasamentului pe o lungime de 70 de metri şi o lăţime de 11 metri. Echipa de control de la faţa locului urmează să evalueze situaţia în vederea stabilirii cauzelor care au produs evenimentul şi să prezinte un raport.

CNAIR SA a adus cu această ocazie la cunoştiinţa constructorilor şi consultanţilor că, în cazul în care nu remediază rapid deficienţele, măsurile contractuale de penalizare pot merge până la rezilierea contractelor din culpa antreprenorilor”, se arată în comunicatul companiei naţionale.

Până în prezent au fost desfăşurate acţiuni de control privind calitatea lucrărilor (echipe formate din specialişti ai CNAIR şi CESTRIN) pe şantierele autostrăzilor Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda.

„Principalele probleme identificate au fost: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi calitatea neconforma a unora dintre lucrările executate.

Au fost emise rapoarte cu problemele constatate şi s-au dispus măsuri contractuale de remediere”, precizează CNAIR.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close