Antena 3 Actualitate Social Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină în mai multe zone din țară

Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină în mai multe zone din țară

16 Iun 2019   •   19:03
Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină în mai multe zone din țară

Update:  Noi avertizări Cod portocaliu de furtună şi grindină au fost emise de meteorologi duminică seara, acestea fiind valabile în următoarea oră, în localităţi din nouă judeţe din Transilvania şi Moldova. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la 19:30, în mai multe localităţi din judeţele vizate se vor semnala ploi şi averse torenţiale care vor cumula 35 - 40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelii şi descărcări electrice. 

Judeţele aflate sub Cod portocaliu sunt: Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Alba, Mureş, Sibiu, Brăila, Buzău, Vrancea şi Bacău. 

Știrea inițială: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a instituit, duminică după-amiaza, o nouă avertizare Cod roşu de averse torenţiale, grindină de dimensiuni medii şi vijelii, valabilă în localităţi din judeţele Hunedoara şi Timiş, până la ora 17:30. 

Potrivit meteorologilor, în localităţile Margina, Curtea şi Pietroasa din judeţul Timiş şi Lăpugiu de Jos, Lunca Cernii de Jos, Cerbăl, Bunila, Lelese şi Bătrâna din judeţul Hunedoara se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 40 - 50 l/mp, grindină de medii dimensiuni, vijelie şi frecvente descărcări electrice. În zona avertizată în ultima oră s-au cumulat aproximativ 50 l/mp, informează ANM. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close