Antena 3 CNN Actualitate Social Copiii pot fi scoși din țară mai ușor. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească părinții

Copiii pot fi scoși din țară mai ușor. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească părinții

Copiii pot fi scoși din țară mai ușor. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească părinții
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Oct 2016   •   08:54

Copiii români vor putea călători mai uşor în străinătate. Părintele care îi însoţeşte nu mai are nevoie de procuri notariale de fiecare dată când iese din ţară cu minorul.

Celălalt părinte va semna o singură procură, valabilă maximum 3 ani. Schimbările legislative au fost primite cu bucurie de părinţii care obişnuiesc să călătorească.

Însă, asociaţiile de profil avertizează că legea devine mult prea permisivă. Iar cazurile de răpiri internaţionale ar putea creşte.

Legea se simplifică şi în ceea ce îi priveşte pe copiii care au domiciliul în alte ţări. Prezentarea declaraţiei celuilat părinte sau a amibilor părinţi nu va mai fi necesară pentru a trece graniţa spre ţara de reşedinţă.

Dacă minorul este însoţit de o altă persoană majoră în afară de părinţi nu vor mai trebui declarate scopul şi durata vizitei. Birocraţia s-a simplificat, însă notarii ar putea să-şi piardă din activitate şi profit. Pe de altă parte, avocaţii avertizează că legea ar putea fi prea permisivă.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close