Antena 3 CNN Actualitate Social De dorul părinților, aflați la muncă în Italia, un copil de 14 ani, din Republica Moldova, a traversat înot unul dintre cele mai mari râuri pentru a ajunge la ei

De dorul părinților, aflați la muncă în Italia, un copil de 14 ani, din Republica Moldova, a traversat înot unul dintre cele mai mari râuri pentru a ajunge la ei

Un copil de 14 ani, din Republica Moldova, aflat în grija bunicilor, a traversat înot unul dintre cele mai mari râuri pentru a ajunge la părinții săi care lucrează în Italia. Polițiștii de frontieră au rămas fătă cuvinte.

De dorul părinților, aflați la muncă în Italia, un copil de 14 ani, din Republica Moldova, a traversat înot unul dintre cele mai mari râuri pentru a ajunge la ei
Sursa foto: Gettyimages | Mironmax Studio
de Ioana Mircea    |    Cătălina Buzoianu    |    16 Iun 2023   •   11:06

Caz impresionat, la granița cu Republica Moldova. Un copil în vârstă de numai 14 ani, care locuiește cu bunicii, în Republica Moldova, a vrut să ajungă la părinții lui din Italia, traversând înot râul Prut.

Până și polițiștii de frontieră care l-au depistat pe acesta, au rămas impresionați de gestul lui, care i-a pus viața în pericol. Din fericire, băiatul este acum în grija asistenților sociali din Vaslui și se află în afara oricărui pericol.

Urmează ca autoritățile să decidă ce se va afla în continuare cu el. Tânărul a fost localizat în zona localității de frontieră Rânceni, puțin după ora 14.00. O patrulă mixtă formată dintr-un polițist român și un polițist din Republica Moldova, au observat activitate în zona malului Prutului, motiv pentru care s-au deplasat la fața locului și acolo l-au găsit pe copilul de 14 ani, destul de dezorientat.

Citește și: Forma finală a legii pentru prevenirea separării copilului de familie care merge spre promulgare

Nu avea acte de identitatea asupra lui, ci doar un bagaj sumar, câteva haine ude și un telefon mobil.În momentul în care polițiștii l-au întrebat ce se întâmplă cu el, acesta le-a declarat că a traversat râul Prut înot și că intenționa să ajungă în Italia la părinții care lucrează acolo, el fiind crescut de bunici în Republica Moldova.

După ce a primit îngrijiri medicale de la asistentul din punctul de trecere al frontierei, copilul a fost predat asistenților sociali. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs evenimentul.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Italia
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close