Antena 3 CNN Actualitate Social De ce nu a funcționat normal sistemul RO-Alert la furtuna din Maramureș

De ce nu a funcționat normal sistemul RO-Alert la furtuna din Maramureș

De ce nu a funcționat normal sistemul RO-Alert la furtuna din Maramureș
30 Mai 2019   •   13:00

Inspectorul şef a confirmat că ISU Maramureş a primit în timp real avertizarea de Cod roşu emisă de către Centrul Naţional de Prognoze Meteo, înainte cu câteva secunde de codul portocaliu emis de către Centrul Meteo Regional-Transilvania Nord.

"În acest context a fost transmisă o avertizare pentru populaţia din zonele Baia Mare, Baia Sprie şi Tăuţii Măgherăuş prin intermediul aplicaţiei RO-Alert. În contextul precizat şi având în vedere faptul că pentru personalul ISU Maramureş a fost prima utilizare în modul real a aplicaţiei, a intervenit o eroare umană, nu una de sistem, care a făcut ca mesajul să fie transmis doar la ora 17,04. Menţionam că aplicaţia RO-Alert este perfect funcţională, sens în care s-au transmis fără probleme mai multe alerte în alte judeţe vizate de fenomene meteo asemănătoare" a declarat Pavel Băltaru.

Acesta şi-a exprimat regretul pentru eroarea produsă de unul dintre lucrătorii ISU Maramureş şi a menţionat că personalul de intervenţie va continua să se pregătească pentru astfel de situaţii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close