Antena 3 CNN Actualitate Social Dramatic! 19 nou-născuţi din Vaslui, abandonaţi de mame în spitale de la începutul anului

Dramatic! 19 nou-născuţi din Vaslui, abandonaţi de mame în spitale de la începutul anului

Dramatic! 19 nou-născuţi din Vaslui, abandonaţi de mame în spitale de la începutul anului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Iul 2016   •   16:40

Un număr de 19 nou-născuţi au fost abandonaţi, de la începutul acestui an, în spitalele din judeţul Vaslui, cei mai mulţi bebeluşi fiind părăsiţi de mame la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde s-au înregistrat 10 cazuri.

La Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad au fost abandonaţi şapte copii, în timp ce la Maternitatea Spitalului Municipal Huşi au fost părăsiţi doi copii.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, majoritatea femeilor care îşi abandonează copiii la naştere sunt din mediul rural.

"Printre cauzele care duc la astfel de situaţii se numără lipsa condiţiilor de locuit pentru copilul nou-născut, insuficienţa resurselor materiale şi financiare, numărul mare de copii pe care familia deja îi are în întreţinere. În cazul mamelor minore, la baza apariţiei sarcinii sau a abandonului se situează o serie de motive, cum ar fi: lipsa resurselor financiare, lipsa de educaţie, inexistenţa colaborării între parteneri, lipsa educaţiei sexuale sau a instruirii în vederea asumării rolului de mamă", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Pentru 15 dintre copiii abandonaţi, mamele au solicitat instituirea unei măsuri de protecţie socială, iar în cazul a patru nou-născuţi, mamele au fugit efectiv din spital. Copiii abandonaţi ajung în grija unor asistenţi maternali profesionişti.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close