Antena 3 CNN Actualitate Social Fostul principe Nicolae, declarație emoționantă despre Regele Mihai: A strâns românii, a făcut România unită. Iar oamenii i-au ascultat din suflet chemarea

Fostul principe Nicolae, declarație emoționantă despre Regele Mihai: A strâns românii, a făcut România unită. Iar oamenii i-au ascultat din suflet chemarea

Fostul principe Nicolae, declarație emoționantă despre Regele Mihai: A strâns românii, a făcut România unită. Iar oamenii i-au ascultat din suflet chemarea
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
25 Dec 2018   •   20:17

Fostul principe Nicolae a rememorat clipele petrecute alături de bunicul său, Regele Mihai, subliniind importanța acestuia pentru poporul român, chiar și după moarte.

„Întotdeauna bunicul a povestit despre ce intenții a avut cu fiecare decizie luată în acei ani ai sfârșitului de război mondial.

El a fost in lider și ne transmitea asta: un conducător trebuie să pună pe primul loc poporul. Dacă nu ai grijă de popor, nu ai nimic. Iar el a făcut asta, întotdeauna.

Sunt multe amintiri foarte personale, altele care pot fi povestite. Au fost multe momente petrecute cu el, extraordinare. Dacă au fost serioase, amuzante sau grele contează mai puțin. Tot ce a contat, a fost să fiu cu el.

Îmi amintesc bine o întâmplare. Am ieșit cu jeepul lui, primit de la Generalul Patterson, și la un moment dat l-a oprit și mi-a zis: „e rândul tău!”. Visasem la acest moment dintotdeauna. A însemnat foarte mult pentru mine, mai ales că nu lăsa pe nimeni să îi conducă mașina, cu atât mai puțin jeepul.

Cred că două săptămâni am stat cu zâmbetul pe buze.

România a pierdut un om extraordinar, care a scris istoria, un lider și un caracter special. Ca om a fost foarte modest, inteligent, cald, a respectat omul înainte de poziție și a căutat întotdeauna binele țării și al poporului.

Iar în zilele funeraliilor, el a făcut ce a făcut dintotdeauna: a strâns românii, a făcut România unită. Iar oamenii i-au ascultat din suflet chemarea.

Pentru o zi am trăit într-o monarhie”, spune nepotul Regelui Mihai intr-un interviu acordat publicatiei life.ro.

×
Subiecte în articol: NIcolae declaraţie monarhie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close