Antena 3 CNN Actualitate Social Furtună în Capitală! Cantitatea de apă adusă de ploaie a ajuns şi la 25 de litri pe metru pătrat

Furtună în Capitală! Cantitatea de apă adusă de ploaie a ajuns şi la 25 de litri pe metru pătrat

Furtună în Capitală! Cantitatea de apă adusă de ploaie a ajuns şi la 25 de litri pe metru pătrat
Sursa foto: foto- captură Antena 3
30 Mai 2019   •   08:25

O furtună a lovit Capitala şi cinci judeţe din sudul ţării. Fulgerele, urmate de tunete, au însoţit ploaia puternică, iar pe alocuri a căzut şi grindină. 

Cel puţin o oră şi jumătate a durat totul. Iar în nordul ţării, mai mulţi oameni au ajuns la spital din cauza bucăţilor de gheaţă căzute din cer. De asemenea, zeci de locuinţe au fost inundate, iar sute de maşini avariate.

Era ora trei dimineaţa, când furtuna a lovit Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Buzău, Călăraşi, Giurgiu şi Ialomiţa. Avetizarea de fenomene extreme imediate atenţiona că fulgerele vor lovi des, în aceste zone. Cantitatea de apă adusă de ploaie a ajuns şi la 25 de litri pe metru pătrat. 

A plouat torenţial şi în judeţul Neamţ. Pe şosele, maşinile au circulat cu viteza melcului, iar mai multe localităţi au fost inundate. 

Meteorologii rămân în alertă şi zilele următoare. Deasupra României se află două mase de aer cu temperaturi diferite, iar fenomenele meteo extreme pot apărea oricând, până săptămâna viitoare. 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close