Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Klaus Iohannis a promis anul trecut: „Nu vor fi tăieri de salarii și de pensii și nu vor fi nici înghețări. Ele nu aduc nimic!”

Klaus Iohannis a promis anul trecut: „Nu vor fi tăieri de salarii și de pensii și nu vor fi nici înghețări. Ele nu aduc nimic!”

Preşedintele Klaus Iohannis declara anul trecut că este împotriva tăierilor de salarii şi pensii. „Nu vor fi tăieri de salarii și de pensii și nu vor fi nici înghețări. Ele nu aduc nimic”, spunea Iohannis în noiembrie.

Klaus Iohannis a promis anul trecut: „Nu vor fi tăieri de salarii și de pensii și nu vor fi nici înghețări. Ele nu aduc nimic!”
Sursa foto: Sursă foto:presidency.ro
de S.T.    |    13 Feb 2020   •   20:53

„Legile în România sunt obligatorii, nu sunt facultative.

Şi, în acest sens, nu pot să vă spun decât că eu voi insista ca noul guvern să respecte ad litteram toată legislaţia care este în vigoare, iar dacă există probleme în legislaţia în vigoare, ceea ce se poate întâmpla, atunci guvernul va veni cu propuneri de modificare.

Însă, din discuţiile pe care le-am avut eu, şi în campanie, şi după campanie, şi astăzi, nu există vreo intenţie la guvern de a modifica vreo lege pentru a face economii sau, mai pe româneşte, guvernul nu doreşte să taie pensii şi salarii, ba dimpotrivă, Guvernul Orban doreşte să respecte legislaţia, inclusiv în partea care prevede oarece măriri la pensii şi la salarii”, a mai declarat atunci președintele Klaus Iohannis.

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat marţi că în prezent nu există „niciun risc” în privinţa plăţii pensiilor şi salariilor şi a precizat că guvernarea liberală pregăteşte o amplă revizuire a legislaţiei referitoare la sistemul de pensii, astfel încât acesta să devină „sustenabil, pe termen mediu şi lung”.

„Vom creşte pensiile cu siguranţă, nu există niciun fel de dubiu în privinţa asta, dar nu poţi să spui acum 100%, deocamdată am prevăzut sumele necesare pentru a creşte în conformitate cu Legea pensiilor aflată în vigoare”, a menţionat Ludovic Orban.

Ce a promis Klaus Iohannis despre pensii în 2020 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close